Voimmeko auttaa?

Jätä yhteystietosi, otamme sinuun yhteyttä.

Lähettämällä yhteystietoni annan suostumukseni henkilötietojeni käsittelyyn Fonectan tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla sekä siihen, että Fonecta-konserniin kuuluvat yhtiöt voivat olla minuun yhteydessä.

Segmentointi

Segmentointi on yksi Snoobi Analytics 6:n uusista ominaisuuksista ja se korvaa aikaisemman segmentointityökalun. Segmentoinnin avulla voidaan pureutua minkä tahansa aihealueen metriikkaan tarkastelemalla valitun kohderyhmän käyttäytymistä sivustolla. Segmentoinnilla on mahdollista tarkastella esimerkiksi mobiililaitteilla mainoksen kautta sivustolle tulleita kävijöitä.

 

Uuden segmentin luominen

Halutesasi luoda segmentin esimerkiksi mobiililaitteilla mainoksen kautta sivustolle tulleista kävijöistä, niin aloita segmentin luominen valitsemalla raportin yläosasta  “+Lisää segmentti” > valitse segmentti-ikkunssa “Muokkaa ehtoa” Sisääntulotavat > Tekniset ominaisuudet > Valitse avautuvasta valikosta Päätelaitteen tyyppi > valitse “mobiili” > klikkaa kyseisen paneelin oikeassa alanurkassa “OK”segmenttikuva

 

Alla olevan kuvan mukaisesti voit halutessai tallentaa ja nimetä luomasi segmentin, jolloin löydät sen jatkossa otsikon “Segmentit” alta.

Valitse  “OK” siinä tapauksessa, jos haluat vain tarkastella segmenttiä tallentamatta sitä tulevia käyttökertoja varten.segmentti2

 

Juuri luotu segmentti näkyy raportin yläosassa omassa laatikossaan tallentamallasi nimellä. Tallentamattomat segmentit näkyvät vastaavassa kohdassa nimellä “Uusi segmentti”. Segmentin perässä näkyvä %-osuus kuvaa kuinka monta prosenttia kyseinen segmentti on sivuston kaikkien käyntien määrästä.

Segmentin käyttö

Tässä esimerkkitapauksessa tarkastellaan mobiililaitteilla mainoksen kautta sivustolle tulleista kävijöitä.

Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta:  Mainonta > Mainokset, niin näet mainosten kautta mobiililaitteilla sivuille tulleiden metriikat. Paneelin valinnoista voit määritellä lisää näytettäviä metriikoita, esimerkiksi “välitön poistumisprosentti”, konversiot, jne.

Voit lisätä segmenttiin uusia ehtoja klikkaamalla Segmentti-painiketta ja valitsemalla “lisää ehto”.

Huomioi, että jos jokin segmentti on valittuna, niin kaikki raportissa tarkasteltavat asiat kuvaavat valittuna olevan segmentin metriikoita. Voit poistaa segmentin valinnan klikkaamalla raportin yläosassa olevan Segmentti-painikkeen x-merkkiä. Tallennettujen segmenttien kohdalla tämä poistaa vain segmentin aktivoinnin, mutta ei poista tallennettua segmenttiä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilaa ilmainen koekäyttö!